VRIJWILLIGERS

Ben jij die sportieve vrijwilliger die graag iemand meeneemt op te joggen of fitnessen? Ben jij onze nieuwe buddy om samen met een bewoner een leuke uitstap te doen? Kom jij ons een keer per maand ondersteunen tijdens een feestmoment? Heb je groene vingers en wil je graag onze tuin opfleuren?

Om vrijwilliger te worden bij Katrinahome heb je geen ervaring nodig, je enthousiasme is al genoeg. Je kan als vrijwilliger veel betekenen en je maakt de leefwereld van een persoon met een beperking een pak groter. Fietsen met de tandem, extra handen bij de wandeling of uitstap, klus- en bezoekvrijwilligers, allemaal dragen zij hun steentje bij.
Sommige vrijwilligers komen voor één van onze mensen, anderen komen voor een bepaalde activiteit.

Kan je je een uurtje per week vrijmaken of éénmaal per maand? Je bent van harte welkom om onze ploeg te versterken.

Bij Joyce kan je terecht om samen te bekijken of vrijwilligerswerk bij Katrinahome iets voor jou is.

Joyce Van Noten - 03/820 91 80 (De Hobo) 03/455 73 73 (De Stappe)
vrijwilligers@katrinahome.be

Maria

67 jaar, vrijwilliger sinds 2013

"Ik doe wekelijks samen met de bewoners handwerk. Ik vind het een leuke en aangename tijdsinvulling.

Wat ik zeg tegen kandidaat- vrijwilligers? Laat je niet afschrikken! Werken met mensen met een mentale beperking is boeiend en leerrijk. Bovendien krijg je veel vriendschap van hen."

Sabine

51 jaar, vrijwilliger sinds 2011

"Ik help mee bij de activiteiten van de daggroepen. Ik ga mee wandelen, sporten en op uitstap en ik bied extra ondersteuning bij de activiteiten in de daggroepen. Op vrijdag ga ik mee naar 'Den Buiten', daar verzorgen we twee ezels, gaan we ook wandelen en we doen er werk voor 'Opnieuw&Co'. .


Ik doe dit vrijwilligerswerk omdat ik het graag doe. Daarnaast krijg ik heel veel vriendschap van de bewoners en het personeel is ook zeer dankbaar voor wat ik doe als vrijwilliger. Als ik daar ben, vergeet ik even mijn zorgen en dat geeft me voldoening. Het is leuk om te voelen dat ik iets kan betekenen."